Pregatim inscrierile la cursuri!

Asociaţia Română pentru Transparenţă | Transparency International Romania (TI-RO) şi Asociaţia Magistraţilor din România (AMR) implementează proiectul „Consolidarea rolului instanţelor româneşti în aplicarea legislaţiei privind ajutorul de stat”, finanţat de Uniunea Europeană, prin Comisia Europeană - Directorate General for Competition (Direcţia Generală Concurenţă).

 

Vă invităm să participaţi la cursurile de formare organizate în cadrul proiectului!

Informații regăsiți în Fişa de înscriere ataşată, prin care aveţi posibilitatea de a opta pentru perioada în care doriţi să participați la aceste cursuri.

SESIUNILE DE TRAINING vor avea o structură de 3 zile de formare clasică și 25 ore de formare on-line pentru fiecare curs. Sesiunile de training vor fi împărţite astfel:

  • SESIUNI DEDICATE INSTANŢELOR DE JUDECATĂ ÎN MATERIE COMERCIALĂ , cu participarea JUDECĂTORILOR DE LA TRIBUNALE și CURŢI DE APEL, vizând aplicarea în regim privat a legii concurenţei şi a reglementărilor privind ajutorul de stat;
  • SESIUNI DEDICATE INSTANŢELOR DE JUDECATĂ, ÎN MATERIA CONTENCIOSULUI ADMINISTRATIV ȘI FISCAL, privind documente administrative elaborate de autorităţi naţionale cu competenţe în domeniul concurenţei, cu participarea JUDECĂTORILOR DE LA CURŢI DE APEL și ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE.

DINTRE CELE 5 SESIUNI, PATRU VOR FI ORGANIZATE LA NIVEL REGIONAL ŞI UNA ÎN BUCUREŞTI, în perioada august – octombrie 2018.

Datele exacte de curs vor fi stabilite în perioada următoare, în funcţie de opţiunile participanţilor.

Detalii despre proiect și înscriere găsiţi pe site-urile celor doi parteneri: www.transparency.org.ro şi https://asociatia-magistratilor.ro .

SCOPUL PROIECTULUI este de a creşte capacitatea sistemului judiciar românesc de aplicare a politicilor europene în domeniul ajutorului de stat. În acest scop, vor fi derulate 5 sesiuni de training pentru 100 de judecători în total, pe tematici privind ajutorul de stat, în contextul actualizării regulilor privind acordarea ajutorului de stat, precum şi al consolidării rolului instanţelor naţionale în această materie.

Menţionăm că informaţiile furnizate de dumneavoastră vor fi prelucrate statistic şi nu vor fi corelate cu datele de identificare a instanței judecătorești/instituţiei/ autorităţii în cadrul căreia vă exercitați atribuțiile profesionale, acestea fiind utilizate doar în interesul proiectului, fără a fi prelucrate în alte scopuri. Confidenţialitatea acestor date va fi respectată în conformitate cu normele legale incidente. În acest sens, puteţi consulta Politica privind prelucrarea datelor cu caracter personal  a TI-RO.

Română